Doel 20: Loop de Goetheweg

Al vrij snel nadat we in Innsbruck gingen wonen ging het over de Goetheweg. Dit is een wandeling over de bergkam van de Nordkette. Maar het kwam er maar nooit van en dus kwam deze wandeling ook op mijn 40 doelen lijst terecht.

Gisteren was het zo ver: prachtig weer, samen in Innsbruck en dus stond niets ons in de weg. We waren niet de enigen die dit bedacht hadden – we liepen met veel mensen samen op het pad. Gelukkig loopt iedereen wel in zijn eigen tempo en verspreiden we ons over het pad. De uitzichten over Innsbruck en de andere bergen zijn prachtig  en gelukkig is het bovenop de berg ook wat koeler dan in het dal. We genoten van de schapen en de koeien en van de grasveldjes.

Maar eerlijk is eerlijk, het is niet mijn soort wandeling. Te veel rotsachtige paadjes, te veel klauteren over rotsen en te veel dalen op smalle stukjes. We lopen dan ook niet helemaal door naar de Pfeishutte – het gebruikelijke keerpunt – maar besluiten om wat eerder om te keren en de alternatieve afdaling te maken naar Seegrube. Ook daar weer mooie uitzichten en smalle paadjes en na een wandeling van een uurtje of 4 1/2 (6 met de pauzes erbij) zaten we weer in de kabelbaan terug. Voldaan & verbrand & een mooie wandelervaring rijker.

Over Astrid

Schrijfster, (freelance) content ontwikkelaar en manager, fanatiek lezer, fan van kaartjes, eigenaar van webshop Cardcetera en tekstbureau Flytande, vrouw, zus, dochter, vriendin, hobby kok, dol op post, levensgenieter, hardloopster. Al deze onderwerpen komen (uiteindelijk) vast aan bod in een of meerdere blog berichten.
Dit bericht werd geplaatst in 40 doelen lijst, Foto´s en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Doel 20: Loop de Goetheweg

  1. Norbert zegt:

    Geweldig, wat een mooie foto’s en eerlijk gezegd, als ik dit zie, denk ik dat ik hem ook wil lopen. Oeps. hopelijk leest je vader dit berichtje niet☺

  2. Wondelgijn zegt:

    Goed gedaan!! Ik ben helemaal jaloers op je als ik die bergen-foto’s zie…. *zucht* 😉

  3. Pingback: Toerist in eigen stad, en meteen twee doelen behaald! | Avonturen in Oostenrijk

  4. Pingback: Een jaar later… | Avonturen in Oostenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s