Je hebt vakantie en dan ga je….

Jam maken! Vorige week liepen we met Marta en Eduard door de stad en zag Steven de grote weckpotten staan. Dit bracht hem weer op het idee van het zelf maken van kersenbrandewijn en we besloten dan ook dit weekend naar de Markthalle te gaan – omdat daar naar verluid het lekkerste fruit te krijgen is.

Zo gezegd, zo gedaan. Maar ja eenmaal in de Markthalle ontstonden bij mij toch ook de kriebels. Met al dat heerlijke fruit moest ik denken aan de verhalen van Marta over zelf jam maken (eigenlijk natuurlijk met fruit uit eigen tuin, maar ja wij hebben geen tuin maar een balkon) én aan de heerlijke, zelfgemaakte jam van een (ex-?) collega die ze meebracht uit Frankrijk. Kortom, geïnspireerd door Marta, het vakantiegevoel en de Markthalle kocht ik een flinke hoeveelheid aardbeien en later ook leuke jampotjes.

Eenmaal thuis stonden de aardbeien binnen no time op het vuur – en niet heel veel later stonden de potjes netjes op hun kop vacuum te trekken. En ja hoor: het eerste potje is al leeg 🙂 Heerlijk! Ik ga later deze week ook aardbeien – rabarber jam maken denk ik – en ja Marta, dan krijg jij ook een potje 🙂

En als ik echt in de vakantiesferen wil komen, ga ik morgen vroeg opstaan om een vers boerenbrood te maken – warm brood met verse jam, wat wil een mens nog meer?*

* Uitslapen 🙂 En laat dat nou niet goed samen gaan met (handmatig) zelf vers brood bakken…. Ben benieuwd wat het wordt – brood of bed!

Advertenties

Over Astrid

Schrijfster, (freelance) content ontwikkelaar en manager, fanatiek lezer, fan van kaartjes, eigenaar van webshop Cardcetera en tekstbureau Flytande, vrouw, zus, dochter, vriendin, hobby kok, dol op post, levensgenieter, hardloopster. Al deze onderwerpen komen (uiteindelijk) vast aan bod in een of meerdere blog berichten.
Dit bericht werd geplaatst in De praktijk van alle dag, Ditjes en datjes en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op Je hebt vakantie en dan ga je….

 1. Jette zegt:

  Geen Stroh Rumptopf voor Steven? 🙂
  En is het brood al gebakken:) ?

  Geniet van de zondag:)

  • Astrid zegt:

   Haha nee, gewoon het oude vertrouwde 😉 Brood heb ik niet gebakken – we hadden ook nog heerlijk brood dat we gisteren in de Markthalle hadden gekocht. Maar wie weet morgen! Dan is de jam ook nog hartstikke vers 🙂

 2. Jette zegt:

  sorry, Rumtopf…………het is nog vroeg:)

 3. Elvira zegt:

  klinkt goed, fijne vakantie!!

 4. Wondelgijn zegt:

  Niks heerlijkers dan die eigen gemaakte jam op een Hollandse beschuit!! (moet ik opsturen?? 😉 )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s