Z-blog: Zo…

Dat zit er op! En dat geldt geloof ik niet alleen voor mij, maar ook voor mijn lezers. Ik denk dat ik eigenlijk niet zo goed tegen het gevoel van ´moeten´ kan. Dat probleem had ik ook altijd met de analyses van de boeken die ik schreef voor Biblion. Ik lees graag, ik praat ook graag over boeken die ik mooi vind – zij het in wat minder details dan nodig zijn voor de analyses – maar op het moment dat het moet, dat je een bepaald boek moet lezen en moet beschrijven, dan is de lol er toch voor een deel vanaf. Vorige week hakte ik dan ook eindelijk de knoop door: ik stopte met deze (freelance) functie – en dat voelt als een hele opluchting.

Dat idee heb ik ook gekregen van dit A tot Z project – bloggen is leuk en doe ik graag, maar niet op deze verplichtende manier. Dat stelt me wel voor een dilemma – want als ik ooit nog een roman wil schrijven, zal ik toch ook echt moeten schrijven. Nou ja, daar denk ik later nog wel eens over na. Voor nu ga ik genieten van een paar blogloze dagen 🙂 Als jullie mijn dagelijkse updates toch gaan missen, dan kun je me altijd nog volgen via Twitter en/of Facebook en/of Pinterest.

Advertenties

Over Astrid

Duizendpoot, freelance tekstschrijver & redacteur & projectleider, wannabe schrijver van niet een maar twee boeken, fanatiek lezer, eigenaar webshop in kaarten Cardcetera, eigenaar tekstbureau Flytande, vrouw, zus, dochter, vriendin, hobby kok, dol op post, levensgenieter, hardloopster. Al deze onderwerpen komen (uiteindelijk) vast aan bod in een of meerdere blog berichten.
Dit bericht werd geplaatst in A tot Z en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op Z-blog: Zo…

 1. anneke zegt:

  Ik weet niet of ik ze allemaal gelezen heb, maar denk het eigenlijk wel en dat ik ze allemaal even spannend vond, maar toch keek ik er wel naar uit. Maar snap dat helemaal van dat ‘moeten’ zou bij mij ook zo werken, of liever gezegd zo werkt dat bij mij ook. Veel plezier met je blogloze dagen!

 2. Wobke zegt:

  Haha, herkenbaar. Bij mij is het nu gewoonte geworden, maar ik hoef alleen maar 1 foto te nemen. (soms maak ik er een paar vooruit…sst niet verder vertellen 😉 ) Maar als ik er ook echt wat bij zou moeten schrijven dan zou ik precies hetzelfde hebben als jij. Misschien moet je gewoon een boek maken van je blogs, zodat je de inhoud kan vullen met verhalen die je gewoon geschreven hebt wanneer je er zin in had…Geniet van het niet schrijven de komende dagen (en het mooie weer wat daar natuurlijk bij helpt). Kijken hoe lang je het volhoudt!

 3. Wondelgijn zegt:

  Een roman is anders…. daar verlies je jezelf in het schrijven! Dit jaar met nanowrimo meedoen in november?? Goede start ervoor!! (maar wel weer een ‘moetje’ natuurlijk….)

  • Astrid zegt:

   Nanowrimo – tsja, dat is inderdaad ook moeten. Hoewel ik er wel eens aan gedacht heb en me in 2010 ook heb opgegeven – alleen is het daar bij gebleven 😉

 4. Pingback: Een jaar later… | Avonturen in Oostenrijk

 5. Pingback: OK, European Reading Challenge 2013 | Met een wetenschapper de Duitstalige wereld in

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s