Fruhlingslauf

Als je mij een jaar geleden had gezegd dat ik in april 2012 mee zou doen aan een loop van 5 kilometer, geheel vrijwillig en zonder mede-loper(s), dan had ik je voor gek verklaard. En niet alleen ik had dat gedaan… Sinds september 2011 ben ik aan het hardlopen – 2 tot 3 keer per week ren ik door het park, van de Sill naar de Inn en afhankelijk van hoeveel tijd en energie ik heb naar een van de bruggen over de Inn. Nee, ik spring niet mijn bed uit op dagen dat ik ga lopen; soms moet ik me er echt toe zetten. Maar eenmaal buiten voel ik me al beter en als ik terugkom, is mijn hoofd leeg en zijn veel van de dagelijkse ergernissen verdwenen. Heerlijk.

In september vond ik 3 minuten al heel lang – afgelopen zaterdag liep ik 35 minuten en 46 seconden aan een stuk tijdens mijn eerste officiële 5K loop, de Fruhlingslauf. Eigenlijk zou ik met iemand gaan, maar die haakte op het laatst af – gelukkig werd ik door mijn eega gemotiveerd om toch te gaan. In de ochtenden loop ik immers ook alleen. En dus integreerde ik met enkele honderden Tirolers – want hardlopen is hier een heel veel beoefende sport. Op welke tijd ik ook loop, ik kom eigenlijk altijd wel mensen tegen.

Mijn tijd viel me nog een beetje tegen – maar anderzijds dit had ik in september nooit van mezelf verwacht. Mijn man ook niet trouwens 😉 Als bewijs nog wat foto’s.

Advertenties

Over Astrid

Schrijfster, (freelance) content ontwikkelaar en manager, fanatiek lezer, fan van kaartjes, eigenaar van webshop Cardcetera en tekstbureau Flytande, vrouw, zus, dochter, vriendin, hobby kok, dol op post, levensgenieter, hardloopster. Al deze onderwerpen komen (uiteindelijk) vast aan bod in een of meerdere blog berichten.
Dit bericht werd geplaatst in A tot Z, De praktijk van alle dag, Ditjes en datjes, Foto´s en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op Fruhlingslauf

 1. Anneke zegt:

  Echt top, je mag trots zijn op jezelf! Dat het een lekker gevoel geeft, dat weet ik wel zeker, omdat ik in een ver verleden zelf ook gelopen heb:)
  Goed bezig dochtert -XXX-

 2. Gera zegt:

  Goed gedaan! En wat een leuke foto’s. Nu samen nog eens lopen!

 3. marjolijn zegt:

  goed gedaan!!!

 4. Pingback: Herzien doel 40: ren 10 kilometer | Avonturen in Oostenrijk

 5. Pingback: Tyroler Madl | Avonturen in Oostenrijk

 6. Pingback: Laatste loop langs de Inn | Met een wetenschapper de Duitstalige wereld in

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s